Vyberám si kvalitu!

Ahojte priatelia;)

V dnešnom článku sa venujem kvalite tetovania,konkrétne minimalistickému tetovaniu,ale zhrniem do tohto jedného článku aj kvalitu vs cenu tetovania.

Myslím,že týmto názorom prehovorím z duše aj ďalším tatérom,ktorí sú si vedomí svojej kvality a zodpovednosti,ktorú máme..

Umenie tetovania a šikovnosť tattoo artistu je založené nielen na jeho dobre rokmi vypracovanej technike a skúsenosťami,ale hlavne na jeho umeleckom cítení a umeleckom základe.Dobrý tatér musí vedieť aj dobre kresliť,písať,ovládať anatómiu tela,poznať zloženie kože,možné kontraindikácie,miešanie farieb,byť empatický atď...

Spomeniem teraz kvôli môjmu zameraniu najmä techniku mini -minimal tattoo,nápisov a jemných tetovaní .Táto je špeciálne náročná a nie len dlhodobé skúsenosti,ale aj špecializácia sa na túto techniku u tatéra sú tu nevyhnutné.Píšem vám to preto,lebo sa občas stretávam s názormi,že veď “takéto mini tattoo dokáže hocikto a nemôže to byť drahé.”

Čo je drahé?Pre mňa sú drahé nohavice z umelého materiálu za 50€ v bežnom markete,ktorý ponúka milión kusov jedného strihu a ktoré môžem po pár vypraní hodiť do koša.Radšej si kúpim tie “lacnejšie” napríklad za 100€ v butiku,ktorý ponúka 50 kúskov jedného strihu z príjemného kvalitného materiálu...

To len na margo porovnania povedzme mojich cien,čo sa týka tetovania..

Za 50€ čo je u mňa minimum price,si kto má záujem,môže nechať vytvoriť jedno minimalistické tetovanie.Toto tetovanie už máte navždy.

Ďalšia situácia:

“Môžem dostať zľavu?”

Túto otázku si paradoxne dovolí vačšinou človek,ktorý ani nevie kto ste,ktorý sa väššinou nakoniec ani nedostaví na dohodnutý termín.Človek,ktorý si neváži vašu prácu,váš čas.

Moji klienti čerpajú určité benefity a tou je aj cena.Avšak zľavu si treba zaslúžiť;)Vernosť,úcta sú dve základné predpoklady,ktoré si ja ako tatér u svojich klientov vážim a oceňujem aj týmto spôsobom.

Vážim si každého človeka,ktorí robí svoju prácu s láskou a tvrdou prácou na sebe a tým kvalitne.Je to aj pre nás všetkých,nie len pre neho samého.Vždy to tak je.Je to o energii..Čas ktorý si navzájom vymeníme,je pre vás už navždy zapísaný pod kožou,takže pre mňa je to veľká zodpovednosť.

Ale vráťme sa k samotnej technike.

Naozaj nie každý dokáže vytvoriť kvalitné mini tattoo a skúsený tatér,vám to len potvrdí.Špeciálne tetovacie mašinky,výber vhodných ihiel,technické nastavenia a jemnosť pevnej netrasúcej sa ruky sú ďalšie základné mechanické predpoklady k tomutu typu tetovania.Ja som sa začala špecializovať na jemnú techniku,3.roky dozadu v mojej 20.ročnej praxi v tejto oblasti;)a stále sa snažím zdokonalovať...

Pri nesprávnom výbere tatéra často krát potom preplatíte a teda doplatíte škaredým výsledkom,ktorý sa už len ťažšie dá opraviť,alebo prekryť.A už  to nikdy nebude také pekné,akoby to mohlo byť už na začiatku vytvorené profesionálne.

V dnešnej dobe je z čoho vyberať a je to o to ťažšie,ale tak je to pri všetkom..

..niektorí ľudia robia a ponúkajú velké šmejdy, ak niečo robím, trvám na kvalite v každom smere, inak je to mrhanie mojim časom a ja osobne,na to nemám čas...

V mojom živote keď som niečo chcela,chcela som to hneď a bez rozmýšlania..ale práve to,ma nakoniec naplnilo len na chvíľu,alebo vôbec..Preto nepodporujme šmejdy,vážme si kvalitu a ľudí ktorí ju vytvárajú..tetovanie máte navždy. 

V tomto prípade je naozaj nevhodný argument: “je to príliš drahé”,prijatelnejší argument je “momentálne si to nemôžem dovoliť”,ale som si vedomí adekvátnej ceny a kvality prevedenia.

Pretože “drahé” je v tomto prípade len nekvalitne prevedené-neadekvátne vysoká cena,plus prípadná cena za opravu tetovania.


Prajem Vám veľa rozumu a citu priatelia pri výbere vhodného tattoo artistu;)

P.S.:Prikladám pár foto neprofesionálneho tetovania,ktoré som opravovala: