Paramedikálne tetovanie-Paramedical tattoo.

”Naučiť sa milovať druhých, v prvom rade znamená naučiť sa bezpodmienečne milovať sám seba.”

 


Na začiatok by som Vás rada uviedla do môjho vnímania krásy fyzickej aj duševnej ako jedného celku.

Nieje nič dokonalejšie, ako keď sú tieto dva aspekty v rovnováhe a v súlade. Častokrát, práve tie malé nedostatky nás robia tak dokonalými , originálnymi, príťažlivými….

Niekedy nám však osud do života prinesie chorobu, úraz a my pociťujeme nespravodlivosť a prichádzajú otázky prečo práve nám sa to stalo. Verím, že všetko má svoj význam a hlbší zmysel ak sa z toho poučíme a niečo zmeníme, tak nás to privedie na ”vyššiu ” cestu poznania života..

Paramedikálne tetovanie je pre mňa súčasťou tejto zmeny ak hovoríme o hlbšom význame, aj keď sa jedná o fyzický zákrok-mení život ľudí k lepšiemu a pozitívnejšiemu vnímaniu samého seba a  jeho okolia k nemu. Toto  umenie kamufláže vnímam ako poslanie a zároveň je to veľká zodpovednosť voči klientovi.

Šťastný človek/klient vo výsledku je pre mňa zadosťučinenie , ktoré dáva obom stranám veľký zmysel.

Poďme teda k veci a k bližšiemu vysvetleniu o čom Paramedikálny zákrok je.


RETROSPEKTÍVA :

Ako už mnohí viete, vyštudovala som umeleckú školu čo považujem za jednu z dôležitých aspektov pri paramedikálnom tetovaní, keďze sa jedná o umelecké prevedenie na koži. Znalosť miešania pigmentov, ako aj vedomosti anatómie ľudského tela, lebky a dermatológie sú veľmi dôležité. Počas mojej 22 ročnej  praxe som získala bohaté skúsenosti a vedomosti na rôznych školeniach, neustálou komunikáciou s dermatológmi a doktormi z oblasti chirurgie a plastickej chirurgie.

Skúsenosti v praxi som začala nadobúdať v roku 2001, kedy som absolvovala školenie na Permanentný make-up a tetovanie a následne vizážistické školenie odbor umelecké maskérstvo a líčenie. V tom istom roku som otvorila svoje prvé profesionálne štúdio zamerané na tvorbu v tejto oblasti , ktorej sa venujem dodnes vo vlastnom ateliéri.

Paramedikálnym zákrokom sa venujem od začiatku mojej kariéry, ale nikdy som nezverejňovala fotodokumentáciu z dôvodu intímneho charakteru a súkromia zákrokov. Práve na základe veľkého množstva Vašich pozitívnych ohlasov a emócií som sa rozhodla, že nastal čas priblížiť Vám o čom paramedickálne tetovanie je a tiež dostupnosť jeho poskytovaní ako jednu z mojich profesionálnych služeb.

Technika tetovania, ktorá viac splýva ako vyniká je jednou z najdokonalejšou trvácnou kamuflážou nedokonalostí pokožky. 

Lekárske tetovanie tiež známe ako paramedikálny zákrok, je nechirurgické riešenie zdravotne nezávadnými pigmentami s certifikátom EU vďaka ktorému sa môžu ľudia po operácii cítiť opäť zdraví.

V mnohých prípadoch klienti vyskúšali celý sortiment produktov a procedúr na ošetrenie zjazvených a rôznych stavov  pokožky bez toho, aby im priniesli pozitívne výsledky.

Paramedikálne tetovanie podporujú a odporúčajú už roky plastickí a kozmetickí chirurgovia, onkológovia a dermatológovia. Spolupracujem s poprednými lekárskymi odborníkmi , ktorí chcú pomôcť svojim pacientom zotaviť sa z bolestivých operácií a zranení pomocou tohto zákroku.

Technika samozrejme vyžaduje použitie  jednorazového sterilného vybavenia, sterilných materiálov,   pigmentov a profesionálnych prístrojov. Pri použití voliteľného anestetického krému je technika prakticky bezbolestná. O mesiac neskôr sa uskutoční druhá návšteva s cieľom korigovať odtieň, aby sa dosiahol konečný výsledok.

 Je tiež dôležité chrániť ošetrovanú oblasť podľa pokynov, ktoré klient obdrží ešte pred zákrokom , aby sa podporilo optimálne hojenie. Ak sú splnené všetky tieto podmienky, lekárske tetovanie vydrží 3 až 5 rokov a pri niektorých procedúrach navždy. Je možné ho kedykoľvek obnoviť.

PARAMEDIKÁLNE TETOVANIE-KOREKTÍVNA A REKONŠTRUČNÁ KAMUFLÁŽ TETOVANÍM:

-areola repigmentácia/vyblednutie/ areola repigmentation 


-areola pigmentácia/stmavenie/areola pigmentation


-areola rekonštrukcia 3D tetovanie
areola reconstruction 3D tattoo


-jazvy a strie-korekcia,kamufláž,vyblednutie,splynutie scare & stretch marks camouflage 


-vitiligo,achromia-splynutie,stmavenie vyblednutého miesta vitiligo camouflage


-skalp/plešina/ lysiny kamufláž,pigmentácia scalp tattoo,hair loss-camouflage,pigmentation


-alopecia lokálna /čiastočná/ -kamufláž lokálnych partií,tetovanie obočia,očných liniek alopecia local-camouflage lokal parts, eyebrow ,eye liners tattoo


-starecké škvrny-splynutie,kamufláž,vyblednutie age spots camouflage, repigmentation


-rázštep pery harelip-camouflage, pigmentation, repigmentation, reconstruction


-tetovanie nechtov-rekonštrukcia 3D tetovanie ingernail tattoo-reconstruction 3D tattoo

BLIŽŠIA DEFINÍCIA:

AREOLA :

Jedným z najžiadanejších typov kozmetického tetovania je Areola. Jedná sa o postup, ktorý sa najčastejšie vykonáva u tých, ktorí prežili rakovinu prsníka a aby po mastektómii získali späť svoj vzhľad prsníka-bradavky a dvorca. Ďalej po operácii dvorca, kedy ostávaju bledé jazvičky a tie sa krásne vyretušujú tetovaním, alebo napríklad optické zmenšenie dvorcov tetovaním, zosvetlenie, stmavenie zafarbenia dvorcov. Pomáham klientom dosiahnuť vzhľad, ktorý sa čo najviac podobá ich vzhľadu pred tým. Tetovanie na dvorci a bradavke vyžaduje dve sedenia, po ktorých nasleduje finálna korekcia. Finálny výsledok je trvácny ako v prípade tetovania na telo.


STRIE A JAZVY:

Jazvy nás často esteticky trápia. Či už sú to jazvy po úrazoch, plastických operáciách atď… Vytvárajú sa rôzne typy a to:

Keloidné jazvy – jazvy prečnievajúce línie rany. Sú hrubé, oblé, tvoria nepravidelné zhluky jazvovitého tkaniva, ktoré sa šíri cez hranice pôvodného zranenia. Často sú červené alebo tmavšie v porovnaní s okolitou kožou.

Vyvýšené jazvy- tieto jazvy sú zvyčajne červené, hrubé a tvrdé. Často svrbia alebo bývajú bolestivé. Majú tendenciu vystupovať nad úroveň okolitej kože, pritom sa ale nerozširujú mimo oblasti pôvodného zranenia, to znamená, že ich rast obmedzujú rozmery rany. Atrofické jazvy 

Preliačené jazvy- vznikajú ak sa rana nehojí správne a tvorí sa tak nedostatočné množstvo nového tkaniva. Výsledná jazva je pod úrovňou okolitej kože, napr. jazvy po akné alebo ovčích kiahňach. 

Popáleniny – jazvy po popáleninách. Tieto jazvy sa môžu líšiť v závislosti od stupňa a hrúbky popáleniny. Zjazvené popálené tkanivo sa môže časom začať sťahovať, čo spôsobuje bolesť a nepríjemné ťahanie.

Estetickú korekciu jaziev vytváram nanášaním pigmentu, zmenou  farby jazvy  tak, aby sa miešala s farbou okolitej pokožky  a  bola nenápadná. Jedná sa o tzv. skrývanie  jazvy na tvári , alebo tele po nehodách , operáciách. Jazva musí byť stará jeden rok. Po roku je ukončené jej hojenie, pigmentové zmeny a jej charakter.


RÁZŠTEP PERY:

Klienti môžu tak isto efektívne využiť techniku kamufláže tetovaním jazvy v kombinácii rekonštrukciou pier tetovaním s prirodzenými pigmentami podľa pokožky a želania klienta na korekciu jazvy na perách, po nekvalitnej rekonštrukcii alebo stopy po rázštepe pery ( známe ako harelip). Tvar pier upravujem tak isto  individuálne u každého klienta.


VITILIGO,ACHROMIA:

Aké druhy achromie je možné napraviť? Dočasná achromia (napríklad plesňová infekcia na chrbte), trvalá achromia spôsobená deštrukciou melanocytov (bunky produkujúce melanín), traumatickou deštrukciou (jazvy, popáleniny) alebo autoimunitným ochorením (stabilné vitiligo). Ošetrenie kamuflážou vitiligo a achromie  je  procedúra make-upu, ktorá na pokožke vydrží roky aj bez umývania. Je to vrcholná bezpečná a účinná kamufláž vitiliga bez akýchkoľvek vedľajších účinkov - a nespustí šírenie vitiliga.  Aj keď neexistuje žiadna liečba vitiligom, forma kozmetického tetovania  je esteticky účinná,  zmiešaním pigmentovích farieb a tak, aby zaisťoval také prirodzené výsledky, že nikto nemôže povedať, že ste niekedy mali vitiligo.

Nežiaduce účinky-Žiadne!

Obnovte si svoju dôveru!

Make-up, ktorý vydrží roky na pokožke bez toho, aby sa zmýval!

Výsledky vyzerajúce mimoriadne prirodzene!

Ušetrite čas pri líčení!

100% vodeodolnosť!


STARECKÉ ŠKVRNY:

Vekom pribúdajú pigmentové škvrny a to najmä na rukách a tvári.Estetickú korekciu pigmentových škvŕn vytváram nanášaním pigmentu a jeho prispôsobením  tak, aby sa zmiešal s farbou okolitej pokožky  a  bol tak  nenápadný. Jedná sa o bezpečnú kamufláž s efektom ” Anti-Aging”-omladenia pokožky.


SKALP,PLEŠINA:

Tetovanie pomocou techniky 3D tieňovania a bodkovania  na oblasť vypadávania vlasov, alebo nerovnomerného zarastania na tvári mužov- do vlasovej pokožky nanášam pigmenty. To vytvára ilúziu pravých vlasov bez bolestivého chirurgického zákroku. Tieňovať možno ktorúkoľvek oblasť pokožky hlavy, od korunky po líniu vlasov. Táto technika je  ideálna pre mužov aj ženy, všetky štýly a typy vlasov. Farby sú prispôsobené tak, aby ladili s farbou vašich vlasov, takže sú v podstate zmiešané s existujúcimi vlasmi, aby vytvorili úplný a prirodzený vzhľad.

VÝHODY:

Perfektné pre mužov alebo ženy: Všetky štýly a typy vlasov

Anti-Aging - efekt hustejších vlasov

Technika vydrží až tri roky a môžete ho kedykoľvek pridať podľa želania v intervaloch podľa želania.

Klienti v niektorých prípadoch uvádzajú povzbudie korienkov vlasov a následne ich opätovným rastom.

Žiadne podráždenie , krvácanie, podliatiny, alebo nutný čas na zotavenie.


ALOPECIA LOCAL:

Alopecia areata je typ vypadávania vlasov, ku ktorému dochádza, keď váš imunitný systém omylom zaútočí na vlasové folikuly. Typickými prvými príznakmi alopécie sú malé plešaté škvrny. Povrch pokožky nie je zjazvený a vyzerá  normálne. Tieto škvrny môžu mať rôzne tvary, ale väčšinou sú okrúhle alebo oválne. Alopécia najčastejšie postihuje pokožku hlavy a fúzy, ale môže sa vyskytnúť na ktorejkoľvek časti tela, kde sú vlasy a ochlpenie , vrátane obočia. Rôzne oblasti pokožky môžu vykazovať vypadávanie a opätovný rast vlasov súčasne. Choroba môže tiež určitý čas prejsť remisiou alebo môže byť trvalá. U detí je to bežné. Stratu častí vlasov spôsobenú alopéciou je možné prekryť kamuflážou prirodzenými pigmentami. Farby  miešam na mieru a nanášam  v mikrovrstvách, kým nedosiahnem požadované výsledky. Efekt vydrží až 3 roky a podľa potreby sa dá opraviť. Výsledky sú úplne prirodzené . V prípade úplnnej alopecii sa vačšinou či už u žien alebo u mužov tetuje obočie, alebo očné línie v línii rastu mihalníc.

NECHTY:

Jedná sa o tetovanie ”3D kamufláž”nechtov po úrazoch prstov na ruke. Tetovanie je prirodzené a nenápadné, evokujúce reálny necht. 

GALÉRIA:


-cenník je individuálny a na vyžiadanie mailom

© Mia Maix s.r.o. Všetky práva sú vyhradené. Žiadna časť tejto publikácie nesmie byť kopírovná a rozmnožovaná, pre vlastné účely, jedine za účelom zdielania tohto blogu v mene jeho autora,ako aj vlastníka web stránky Mia Maix s.r.o.